(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining televizion sohadagi qo’llanilishi, ularning foydasi va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida to’xtaladi. Televizion texnologiyalar bilan SI integratsiyasi, ayniqsa, kontentni shaxsiylashtirish, ovoz va tasvirni tanib olish, ovozli buyruqlar va suhbat imkoniyatlarini rivojlantirishda muhim o’rin tutmoqda. Ushbu maqola sun’iy intellektning kontent yaratuvchilarga taqdim etayotgan imkoniyatlari, foydalanuvchilar tajribasini oshirish borasidagi o‘zgarishlar va sanoatni qanday inqilobiy o’zgartirayotgani haqida batafsil ma’lumot beradi.Shuningdek, maqolada SI yordamida real vaqtda kontent tahlili, reklama strategiyalarini takomillashtirish va auditoriyani chuqurroq anglash imkoniyatlari ham o‘rganiladi. Integratsiyalangan SI texnologiyalari tufayli televidenie sohasi qanday o‘zgarayotganligi, innovatsiyalar orqali sohaning raqobatbardoshligini oshirish va kelajakda qanday yangi imkoniyatlar yaratishi haqida xulosalar beriladi. Shu bilan birga, maqolada ushbu texnologiyalarning ijtimoiy va axloqiy masalalari hamda SI’ning ommaviy axborot vositalariga bo‘lgan ta’siri muhokama qilinadi. Annotation:This article discusses the application of artificial intelligence (AI) technologies in the television industry, highlighting their benefits and future development prospects. The integration of AI with television technologies plays a significant role, particularly in personalizing content, recognizing voice and images, and enhancing voice command and conversational capabilities. The article provides detailed insights into the opportunities AI offers to content creators, changes in user experience, and its revolutionary impact on the industry. Additionally, it explores real-time content analysis, improving advertising strategies, and gaining deeper audience insights through AI. Conclusions are drawn on how integrated AI technologies are transforming the television industry, enhancing its competitiveness through innovations, and creating new opportunities for the future. The article also discusses the social and ethical issues of these technologies and their impact on mass media. Аннотация: В данной статье рассматривается применение технологий искусственного интеллекта (ИИ) в телевизионной сфере, подчеркивается их польза и перспективы развития в будущем. Интеграция ИИ с телевизионными технологиями играет важную роль, особенно в персонализации контента, распознавании голоса и изображений, а также в развитии возможностей голосовых команд и диалоговых интерфейсов. В статье подробно описаны возможности, которые ИИ предоставляет создателям контента, изменения в пользовательском опыте и революционное влияние на индустрию. Кроме того, рассматриваются анализ контента в реальном времени, усовершенствование рекламных стратегий и углубленное понимание аудитории с помощью ИИ. Сделаны выводы о том, как интегрированные технологии ИИ трансформируют телевизионную индустрию, повышают ее конкурентоспособность за счет инноваций и создают новые возможности в будущем. В статье также обсуждаются социальные и этические аспекты этих технологий и их влияние на средства массовой информации.