J.K.ROULINGNING “HARRY POTTER” ASARIDA SON ARXETIPLARINING O‘RNI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola uch son arxetipining adabiy kontekstlarga ta’sirini tahlil qiladi va uning xilma-xillikdagi birlikni anglatishini ta’kidlaydi. J.K. Roulingning Harry Potter asarida bu arxetip, ya’ni 3 raqami, qahramonlar – Garri, Germiona va Ron – o‘rtasidagi hamkorlik va uyg‘unlikni ifodalashini ochib beradi. Maqolada qahramonlar o‘rtasidagi munosabatlarning ahamiyati va ularning birgalikda harakat qilishining natijalari ko‘rsatilgan. Janjal va kelishmovchiliklarga duch kelsalar ham, ular doimo bir-birlariga yordam berib, birlikni saqlashga intilishadi. Ularning birga harakat qilishi va bir-birlarini himoya qilishi, optimizm va juda kuchli do‘stlikni anglatadi, bu esa “Harry Potter” asarida uch son arxetipining muhimligini yanada oshiradi.