XUDOYBERDI TO‘XTABOYEVNING “SARIQ DEVNI MINIB” ASARIDA SON ARXETIPLARINING BADIIY TAHLILI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqola “Sariq devni minib” asarida uch son arxetipini Hoshimjon, uning do‘sti Akrom va sehrli qalpoqcha misolida tahlil etadi. Hoshimjon sehrli qalpoqcha orqali o‘z qobiliyatlarini rivojlantirishga harakat qilishi va qalpoqcha uning bilimini oshirib, o‘zini sinab ko‘rishga imkon yaratishi va shu orqali u muvaffaqiyatli bo‘lishga intilishi ochib beriladi. Shuningdek, Hoshimjonning do‘sti Akrom ham o‘zining dangasaligi va qaysarligi bilan Hoshimjonni eslatishi, Hoshimjon unga yordam berish niyatida sehrli qalpoqchasini sovg‘a qilishi, bu esa do‘stlar o‘rtasidagi mehr-muhabbat va yordam berishning ahamiyatini aks ettirishi ta’kidlanadi.