МУСТАҚИЛЛИК ДАВРИДА МУЗЕЙ ТАРАҚҚИЁТИ. (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Дунёда ўзи туғилиб ўсган, киндик қони тўкилган юрт ҳақида қалбининг энг тубидан бирор бир сатр, эзгу сўз ёзишни орзу қилмаган инсон бўлмаса керак. Чунки, она юртнинг қуёшига, ҳавосига болалик излари қолган тупроғига ҳеч бир ма-коннинг  бебаҳо неъматлари тенглаша олмайди. Инсон борки, қаерда бўлмасин, она юртининг оғушига интилади, унинг муҳаббати билан яшайди, унинг тўғрисида бирор самимий сўз айтишдан ўзини бахтли деб ҳисоблайди. Шундай бебаҳо бахтга даъвогар бўлиш бизга насиб этганлигидан фахрланамиз. Бугун унинг бағрида бахтли яшаётганимизнинг шукронаси сифатида истиқлол ҳақида  ёзмаслигимизнинг ўзи гуноҳ деб биламиз.