JADIDLARNING TURKISTON MAORIF TIZIMINI ISLOH ETIB MILLIY TARAQQIYOTGA ERISHISH MASALASI MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY FAOLIYATI MISOLIDA. (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada milliy taraqqiyotimizda Mahmudho‘ja Behbudiyning ta’lim sohadagi, teatr san’ati sohasida olib borgan faoliyati keng yoritib berilgan. Behbudiy teatrni xalq ta’limi va ongini oshirishda, insonlarni ma’naviy taraqqiyotga erishishida muhim vosita sifatidagi qarashlari hamda teatr orqali u ko‘plab ijtimoiy masalalar va muammolarni yoritganligi ilmiy tahlil qilingan.