O‘ZBEKISTONDA AVTOMOBIL SANOATINING RAQAMLI TRANSFORMATSIYASI: SUN’IY INTELLEKT, TEXNOLOGIK YANGILIKLAR VA KELAJAKDAGI RIVOJLANISH IMKONIYATLARI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekistonda avtomobil sanoatining raqamli, transformatsiyasi: Sun’iy intellekt, texnologik yangiliklar va kelajakdagi rivojlanish, imkoniyatlariUshbu maqolada O‘zbekistonda avtomobil sanoatining raqamli transformatsiyasi jarayonida sun’iy intellekt va boshqa ilg‘or texnologiyalarning roli ko‘rib chiqiladi. Avtomobillar tarixini raqamli tizimlarda saqlash, boshqaruv samaradorligini oshirish va xavfsizlikni ta’minlashda sun’iy intellekt texnologiyalari va innovatsiyalarining qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Maqolada raqamlashtirish jarayonining asosiy bosqichlari, uning avtomobil sanoatiga ta’siri, shuningdek, ijtimoiy va iqtisodiy o‘sish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Sun’iy intellekt asosidagi texnologik o‘zgarishlarning kelajakdagi istiqbollari va mamlakat iqtisodiyotiga qo‘shgan hissasi ham baholanadi.Аннотация: Цифровая трансформация автомобильной промышленности,  Узбекистана искусственный интеллект, технологические инновации и возможности для роста в будущем. В данной статье рассматривается процесс цифровой трансформации автомобильной промышленности Узбекистана, с акцентом на роль искусственного интеллекта и других передовых технологий. Изучается использование ИИ для управления и хранения истории автомобилей в цифровых системах, повышения эффективности и обеспечения безопасности. Статья охватывает ключевые этапы процесса цифровизации, его влияние на автомобильный сектор и социально-экономические возможности для роста. Также оцениваются перспективы технологических инноваций на основе искусственного интеллекта и их вклад в экономику страны.Annotation: Digital Transformation of the Automotive Industry in Uzbekistan Artificial Intelligence, Technological Innovations, and Future Growth Opportunities.This article explores the process of digital transformation in the automotive industry of Uzbekistan, focusing on the role of artificial intelligence and other advanced technologies. It examines the use of AI in managing and storing vehicle history in digital systems, improving efficiency, and ensuring safety. The article discusses the key stages of the digitization process, its impact on the automotive sector, and the social and economic growth opportunities. The future prospects of technological innovations based on artificial intelligence and their contribution to the country’s economy are also evaluated.