FORS TILIDA SOMATIK KOMPONENTLI MAQOLLARGA MISOLLAR (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Maqola fors tilidagi somatik komponentli maqollarni strukturaviy-semantik tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda fors tilidagi maqollarda ishlatilgan somatik komponentlarning semantik va strukturaviy jihatlari o‘rganilgan. Maqolalarda somatik komponentlarning qamrovini, ularning mazmunini va ifodalash vositalarini aniqlash maqsad qilingan. Tadqiqot metodologiyasi sifatida lingvistik va semantik tahlil usullari qo‘llanilgan. Natijalar fors tilidagi maqollarda somatik komponentlarning qanday rol o‘ynashini va ularning xalqaro va madaniy o‘xshashliklarini ko‘rsatib beradi.ANNOTATION: The article is devoted to the structural-semantic analysis of proverbs with a somatic component in the Persian language. In the study, the semantic and structural aspects of somatic components used in Persian proverbs were studied. The articles aim to determine the scope of somatic components, their content and means of expression. Linguistic and semantic analysis methods were used as research methodology. The results show the role of somatic components in Persian proverbs and their international and cultural similarities.