(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Долзарблиги: Бу тадқиқотнинг долзарблиги шундаки, Деструктив ўпка туберкулёзида яллиғланиш ва инфекцион жараёнларнинг оғир кечиши қон ивиши тизимидаги жиддий ўзгаришларга олиб келади. Бу ўзгаришлар гиперкоагуляция ҳолатини кучайтириб, тромбоэмболик асоратлар хавфини оширади. Қон ивиши кўрсаткичларини баҳолаш ва уларни назорат қилиш туберкулёзли беморларда асоратларнинг олдини олиш учун муҳим аҳамиятга эга.