(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotaciya: Ingliz tili — dunyoda eng ko‘p tarqalgan va eng ko‘p o‘rganiladigan tillardan biridir. U ko‘plab mamlakatlarda davlat tili yoki rasmiy til sifatida qabul qilingan. Hozirgi kunda turk dunyosiga ingliz tili faol ravishda kirib kelmoqda va bu til deyarli har bir ijtimoiy faoliyat sohasiga ta’sir ko‘satmoqda. Ingliz tilining kirib kelishi rejalashtirilgan va davlat darajasida amalga oshirilmoqda. Buning sababi shundaki, ingliz tili orqali yoshlar ko‘plab ijtimoiy sohalarda — ta’lim, ilm-fan, iqtisodiyot, diplomatiya va boshqalarda keng va chuqur faoliyat yuritish imkoniyatiga ega bo‘lishadi.