(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida proverbial frazeologizmlarning ifodalanishi, ularning shakllanish xususiyatlari va madaniy jihatlari o‘rganiladi. Proverbial frazeologizmlar - xalq og‘zaki ijodi mahsuli bo‘lib, ular xalq donoligini, turmush tajribasini va urf-odatlarini o‘zida aks ettiradi. Ingliz va o‘zbek tillaridagi proverbial frazeologizmlarning o‘ziga xos va umumiy jihatlari tahlil qilinadi.