(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rahbarlikda shaxsiy muloqotning o‘rni va uning tashkilot samaradorligi uchun ahamiyati muhokama qilinadi. Shaxsiy muloqot rahbar va xodimlar o‘rtasida ishonch, motivatsiya, jamoaviy hamkorlik va muammolarni tezda hal qilish imkoniyatlarini yaratadi. Samarali muloqot rahbarning xodimlar bilan to‘g‘ri va aniq aloqada bo‘lishi, ularni tinglash va rag‘batlantirish kabi omillarni o‘z ichiga oladi. Maqolada shaxsiy muloqotning rahbarlikdagi muvaffaqiyatga erishishda qanday rol o‘ynashi va uni yanada samarali qilish uchun zarur usullar haqida ham so‘z boradi. Rahbarning muloqotdagi mahorati jamoa birligini ta’minlash va tashkilotning rivojlanishiga katta ta’sir ko‘rsatadi.