(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
КИРИШ: Дунёда содир булаётган озиқ-овқат муаммосини бартараф этиш, ахоли сонининг ортиб бориши, махсулот ишлаб чиқариш хажмини купайтиришга, иссиқхоналарда бодрингнинг юқори хосилли, касалликларга чидамли нав ва дурагайларини яратиш хамда етиштиришнинг инновацион технологик элементларини ишлаб чиқишни тақазо этади.