EKO-SERTIFIKATSIYANING IQTISODIY VA EKOLOGIK TA’SIRI: TEKSTIL SANOATI MISOLIDA (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot eko-sertifikatsiyaning iqtisodiy va ekologik ta'sirini, ayniqsa, tekstil sanoati misolida o‘rganishga qaratilgan. Eko-sertifikatlar, ishlab chiqaruvchilarga va iste'molchilarga ekologik mas'uliyatni oshirish, resurslardan tejamkor foydalanish va atrof-muhitni muhofaza qilishda yordam beradi. Tadqiqotda mavjud xalqaro eko-sertifikatlar, ularni olish uchun talablar va ularning tekstil sanoatidagi ahamiyati tahlil qilingan. Eko-sertifikatlash jarayoni, nafaqat ekologik tozalikni ta'minlash, balki iqtisodiy foyda va raqobatbardoshlikni oshirishga ham xizmat qiladi, bu esa barqaror rivojlanishni rag'batlantiradi.