AL-FAROBIYNING MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR HAQIDAGI ILMIY QARASHLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Al-Farobiyning maktabgacha yoshdagi bolalarni tarbiyalash va rivojlantirish bo‘yicha qarashlarini o‘rganadi. “Ikkinchi ustoz” deb tanilgan Al-Farobiy axloqiy va intellektual tarbiyaga katta ahamiyat bergan holda, erta bolalik davri rivojlanishiga oid qimmatli fikrlar bildirgan. Tadqiqot uning falsafiy qarashlarini, metodlarini va ularning zamonaviy pedagogikaga dolzarbligini tahlil qiladi.