MUSTAQILLIK YILLARIDA TURKIYANING TA'LIM TIZIMINI O'ZBEKISTON TA'LIM TIZIMIGA MA’LUM BIR YANGILIKLARINI JORIY QILINISHI VA HAMKORLIK . (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mustaqillik yillarida O‘zbekistonda va Turkiya ta’limning rivojlanishi haqida so‘z yuritilib, ulardan foydalanish imkoniyatlarini oshirish va sifatni oshirish borasida erishilgan yutuqlar haqida so‘z boradi. Hukumat tomonidan a ta’lim muassasalarida yangi milliy o‘quv dasturlarini joriy etish, pedagoglar malakasini oshirish va o’zaro ikki davlatning ta’lim borasidagi kelishuvlari  muhokama qilinmoqda.