BIRINCHI KURS TALABALARINING LINGVISTIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA O‘QITUVCHI-TALABA MUNOSABATLARINING O‘RNI - Raxmanova Sarvinoz Alisherovna; Qilicheva Aziza Qaxramon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolamizda birinchi kurs talabalarining lingvistik kompetensiyasini rivojlantirishda ustoz shogird munosabatlarining o‘rni xaqida ma’lumotlar keltirib o‘tamiz. Bundan tashqari, o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi samarali muloqotning, metodik yondashuvlar, pedagogik texnikalar va innovatsion o‘qitish usullarining lingvistik ko‘nikmalarni shakllantirishdagi roli o‘rganiladi. Shuningdek, o‘qituvchining motivatsiya berish, talabaning nutqiy faoliyatini faol tarzda qo‘llab-quvvatlash va talaba-o‘qituvchi munosabatlarini ijobiy tashkil etish orqali lingvistik kompetensiya darajasini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.