ISHCHI XODIMLAR VA ISH HAQI MA’LUMOTLAR BAZASIDA SEMANTIK OB’EKT MODELI - Tojimamatov Israiljon Nurmamativich; Ma’rufova Gulsanam (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ishchi xodimlar va ish haqi ma’lumotlar bazasida semantik ob’ekt modelining qo’llanilishi va uning ma’lumotlar tizimlarini boshqarishda qanday ahamiyatga ega ekani muhokama qilinadi. Semantik ob’ekt modeli tizimlardagi ob’ektlar va ularning o’rtasidagi munosabatlarni aniq tasvirlaydi, bu esa ma’lumotlarni tahlil qilish, boshqarish va ularni samarali ishlatish imkoniyatlarini oshiradi. Xususan, bu model xodimlarning shaxsiy ma’lumotlarini, ularning ish faoliyatini va ish haqini saqlashda ma’lumotlar o’rtasidagi aloqalarni intuitiv tarzda ifodalaydi.