OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI TATBIQ QILISH - Ismoilov Sherzod Maxammmadjon oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Oliy ta’lim muassasalarida raqamli texnologiyalarni tatbiq qilish, zamonaviy ta’lim tizimining asosiy rivojlanish yo’nalishlaridan biriga aylangan. Raqamli texnologiyalar bugungi kunda ta’lim jarayonini sifat jihatidan yangilash, o’quv materiallarini kengaytirish va interaktiv o’qitish usullarini joriy etish imkoniyatlarini yaratadi. Ushbu texnologiyalar nafaqat talabalar va o’qituvchilar uchun yangi imkoniyatlar taqdim etadi, balki ta’limning sifatini oshirish, o’quv jarayonini individualizatsiya qilish va ilmiy tadqiqotlarning samaradorligini yaxshilashga ham katta hissa qo’shadi. Raqamli texnologiyalarni ta’limga integratsiya qilish nafaqat ta’lim jarayonining samaradorligini oshiradi, balki universitetlarning global ta’lim maydonida raqobatbardoshligini ta’minlashda ham muhim ahamiyat kasb etadi. Masofaviy o’qish, elektron ta’lim platformalari, virtual sinflar, video konferensiyalar va sun’iy intellekt yordamida ta’limni yanada interaktiv va ilg’or qilish mumkin. Bu esa, talabalar uchun mustaqil o’qish imkoniyatlarini yaratadi va ularni har tomonlama rivojlantirishga yordam beradi.