KRIPTOGRAFIYA TARIXI: QADIMGI SIVILIZATSIYALARDAN ZAMONAVIY ALGORITMLARGACHA - Ne’matova Hayitxon Nodirbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kriptografiyaning tarixi ko‘rib chiqilgan. Ushbu maqolada yana Misr, Mesopotamiya, Sparta, Hindistondagi kriptografiya usullari haqidagi ma’lumotlar, Vizener shifrini qo’llash, Leon Albert diski haqida umumiy ma’lumotlar berilgan. Vizener shifrini C# dasturlash tilidagi dasturi.