YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIGA AGROBIZNES KORXONALARINI BOSHQARISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Xo‘jamova Latofat Asadullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Yashil iqtisodiyot sharoitida agrobiznes korxonalarini boshqarish masalasi zamonaviy iqtisodiyotda katta ahamiyat kasb etmoqda. Yashil iqtisodiyot ekologik barqarorlikni, resurslardan samarali foydalanishni, iqtisodiy rivojlanish va ijtimoiy farovonlikni muvozanatlashni maqsad qilgan iqtisodiy model sifatida ko’rib chiqiladi. Ushbu modelning asosiy maqsadi – ekologik muammolarni hal qilish bilan birga, iqtisodiy o’sishni ta’minlash va ijtimoiy rivojlanishni rag’batlantirishdir. Agrobiznes sohasida yashil iqtisodiyot tamoyillarini qo’llash, asosan, qishloq xo’jaligi mahsulotlarini ishlab chiqarish, qayta ishlash va tarqatish jarayonlarida ekologik toza va barqaror usullarni ishlab chiqishni talab qiladi.