AVTOMOBIL TIRBANDLIGINI KAMAYTIRISHDAGI JAMOAT TRANSPORTINING O’RNI - Radjabov Muhammadjon Ilhom o'g'li; Ergashev Nurillo Xusanboy o’g’li; Xoshimov O‘tkirjon Xakimjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada jamoat transportining tirbandlikni kamaytirishdagi roli, uning afzalliklari va samaradorligi tahlil qilinadi. Jamoat transporti, avtomobillarning o’rnini qoplash orqali, shahar yo’llaridagi yuklamani kamaytiradi va shaharlarni yanada tez va samarali boshqarishga yordam beradi. Tadqiqotda jamoat transportining takomillashtirilishi, unga bo’lgan talabning oshishi va transport tizimining optimallashtirilishi orqali tirbandlikni kamaytirishning imkoniyatlari ko’rib chiqiladi.