MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR MANTIQIY FIKRLASH JARAYONINI RIVOJLANTIRISH - Asqarova Dilorom Qurbonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar uchun mantiqiy fikrlashni rivojlantirishning muhim xususiyatlarini va ularning intellektual rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu jarayon bolalarning keyinchalik maktabdagi muvaffaqiyatlari, kundalik hayotdagi masalalarni hal qilish qobiliyati va o‘ziga bo‘lgan ishonchini oshirishga yordam beradi. Biz maktabgacha yoshdagi bolalarda mantiqiy fikrlashni rivojlantirishning muhim va eng ahamiyatli jihatlarini alohida e’tirof etdik. chunki maktabgacha yoshdagi bolalar uchun mantiqiy fikrlash jarayoni nima uchun muhim xususiyatlardan biri ekanligini ta’lim va tarbiya jarayonlarida judda ko’p e’tirof etishgan.