ZAMONAVIY DUNYODA MARGINALLASHUV JARAYONLARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Akramov G‘iyosiddin Najmiddin o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy dunyoning siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy o‘zgarishlari natijasida jamiyatdagi marginallik fenomenining dolzarbligi muhokama qilinadi. Marginallik fenomeni o‘zgaruvchan, o‘tkinchi va barqaror jamiyatlar uchun xos bo‘lgan ijtimoiy hodisa sifatida baholanadi.