DEHQON: OBRAZ JOZIBASI - Shoyimova Gulshod Shoyim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Xamsatul-matahayyirin” asarida dehqon obrazi va uning o’z zamonasidagi ahamiyati xususida so’z boradi.Nuriddin Abdurahmon Jomiy va Hoji Irqbadan orasidagi munozara asnosida dehqondagi uquv va fazilatlar teran ochib berilgan.