“KALILA VA DIMNA” ASARIDA HIKOYA ICHIDA HIKOYA USULI - Badriddinova Madina Nafiddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Kalila va Dimna” asarida qo’llanilgan hikoya ichida hikoya usulining o’ziga xosligi tahlil qilinadi. Asarning har bir asosiy hikoyasi ichida kichik hikoyalar orqali masallar keltirilishi o‘quvchini zeriktirmay, hikoyadagi asosiy g‘oyani yanada kuchaytirishga xizmat qiladi. Bu Sharq adabiyotida keng qo‘llaniladigan o‘ziga xos uslubdir.