TAYYORLOV GURUH TARBIYALANUVCHILARINI FASILITATOR SIFATIDA SAVODXONLIKKA O’RGATISH - G.Yakubova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada tayyorlov guruh tarbiyalanuvchilarini savodxonlikka o‘rgatishda fasilitatorlik yondashuvi qo‘llanilishining nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Fasilitatorlik metodining bolalar o‘z bilimlarini mustaqil ravishda shakllantirishiga, o‘qish va yozish malakalarini rivojlantirishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, interaktiv o‘yinlar, innovatsion ta’lim texnologiyalari va zamonaviy pedagogik yondashuvlardan samarali foydalanish usullari bayon etiladi.