ILMNING FAZILATI BORASIDA KELGAN HADISLAR TAHLILI. - Po‘latova Dildora Aziz qizi; M. Agzamova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ilmning jamiyatdagi o‘rni, insonlarning ruhiy taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi ko‘rib chiqiladi. Hadislar orqali ilmning takomillashishi, insoniyat uchun foydalari va muqaddas bilimlarni o‘zlashtirish jarayoni tahlil qilinib, asosiy maqsad ilmga bo‘lgan yondashuvni o‘zgartirib, jamiyatda bilim olishga bo‘lgan ehtiyojni kuchaytirishdan iborat. Bu orqali insoniy qadriyatlarni yanada oshirish, kengaytirish hamda bilim olishga bo‘lgan qiziqishni rag‘batlantirish ochib beriladi.