MOLIYA TIZIMINING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI TOSHKENT VILOYATI MISOLIDA - Kuziev Alaviddin Ilxamovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Global iqtisodiy sharoitlarning o‘zgaruvchanligi va jamiyatning ijtimoiy ehtiyojlarini qondirish zaruriyati moliya tizimining Toshkent viloyatidagi ijtimoiy- iqtisodiy rivojlanishga bo‘lgan ta’sirini yanada muhim qilib qo‘ymoqda. Ushbu tizim resurslarni oqilona boshqarish va mahalliy iqtisodiyotni barqaror rivojlantirishda muhim vosita sifatida xizmat qiladi. Moliya tizimining samaradorligi jamiyat ehtiyojlarini qondirish, ijtimoiy infratuzilmani rivojlantirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega.