MAKTAB VA MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA DAVLAT XARIDLARINI TASHKIL ETISH VA O’TKAZISH (TOSHKENT VILOYATI MISOLIDA) - Mamatov Aziz Pozil o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Global iqtisodiy sharoitlarning o‘zgarishi va jamiyat talablarining ortishi Toshkent viloyatida maktab va maktabgacha ta’lim muassasalarida davlat xaridlarini samarali tashkil qilish zaruratini oshirmoqda. Ushbu xaridlar ta’lim tizimini zarur resurslar bilan ta’minlash, ta’lim sifatini oshirish va mahalliy infratuzilmani rivojlantirishda muhim vosita hisoblanadi. Davlat xaridlarining samarali amalga oshirilishi ta’lim muassasalarining barqaror ishlashini ta’minlab, shaffoflikni oshirish va byudjet mablag‘laridan oqilona foydalanishga yordam beradi.