INNOVATSION IQTISODIYOT SHAROITIDA QISHLOQ XO’JALIGINI DAVLAT TOMONIDAN MOLIYAVIY QO’LLAB QUVVATLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Bo'riyev Turg’un Abdusamatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Innovatsion iqtisodiyot sharoitida qishloq xo‘jaligini rivojlantirishda davlat tomonidan moliyaviy qo‘llab-quvvatlash tizimi muhim o‘rin tutadi. Qishloq xo‘jaligi sektori iqtisodiy barqarorlik va oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda asosiy sektor bo‘lib, uni qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish, innovatsion yechimlarni joriy qilish orqali yangi imkoniyatlarni yaratishni talab etadi. Davlat tomonidan qishloq xo‘jaligi loyihalarini moliyalashtirish, ishlab chiqaruvchilar uchun imtiyozli kreditlar ajratish va zamonaviy texnologiyalarni xarid qilish uchun resurslar taqdim etilishi sohani modernizatsiya qilishga ko‘maklashmoqda.