O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI HUDUDLARINING IJTIMOIY- IQTISODIY RIVOJLANISHIDA TIJORAT BANKLARINING O’RNI - Ermatov Shaxzod Dilmurod o'gli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi hududlarining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini ta’minlashda tijorat banklarining roli beqiyos. Banklar tomonidan hududiy loyihalarni moliyalashtirish, kichik va o‘rta biznes subyektlariga kredit ajratish, shuningdek, qishloq xo‘jaligi sohasini qo‘llab-quvvatlash yo‘nalishlarida olib borilayotgan ishlar mintaqaviy iqtisodiyotning o‘sishiga xizmat qilmoqda. Mahalliy infratuzilma loyihalarini moliyalashtirish orqali banklar jamiyat uchun muhim ijtimoiy vazifalarni amalga oshiradi.