KICHIK BIZNESNI UZLUKSIZ QO’LLAB QUVVATLAH DAVLAT VA TIJORAT BANKLARINING O’RNI - Abdurashidov Maqsud Abdurashidovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida kichik biznesni uzluksiz qo‘llab-quvvatlash mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishini ta’minlashning asosiy yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Kichik biznesni rivojlantirish uchun moliyaviy manbalarni kengaytirish, kredit resurslaridan samarali foydalanish va kichik tadbirkorlik subyektlari uchun qulay sharoitlar yaratish zarur. Sun’iy intellekt, big data va boshqa raqamli texnologiyalarni tijorat banklarida joriy etish moliyaviy resurslarni taqsimlash va monitoring qilish jarayonlarini tezkor va ishonchli tashkil etishga imkon beradi. Kichik biznesni moliyaviy qo‘llab-quvvatlashda davlat va tijorat banklari o‘rtasida hamkorlikni kuchaytirish tadbirkorlikni keng miqyosda rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.