2017-2024 YILLARDA BUXORO VILOYATIDA O‘RTA MAXSUS TA’LIM TIZIMIDAGI O‘ZGARISHLAR - Tursunpulatova Barchinoy Safo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada 2017-2024 yillarda Buxoro viloyatida o‘rta maxsus ta’lim tizimining rivoji, erishilgan yutuqlar va mavjud muammolar tahlil qilingan. Ushbu davrda o‘rta maxsus professional ta’lim tizimi sifatini oshirishga qaratilgan islohotlar, xususan, akademik litsey, kasb-hunar maktablari, texnikum va kollejlarning faoliyati, ularning moddiy-texnik bazasini mustahkamlash choralari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, viloyatdagi professioanl ta’lim muassasalari o‘quvchi va o‘qituvchilari tarkibi va qamrovi, hududlar kesimida taqsimotiga oid statistik ma’lumotlar tahlil qilingan.