BIRINCHI KURS TALABALARINING LINGVISTIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA O‘QITUVCHI-TALABA MUNOSABATLARINING O‘RNI - Raxmanova Sarvinoz Alisherovna; Qilicheva Aziza Qaxramon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolamizda  birinchi  kurs  talabalarining  lingvistik kompetensiyasini  rivojlantirishda  ustoz  shogird  munosabatlarining  o‘rni  xaqida ma’lumotlar  keltirib  o‘tamiz.  Bundan  tashqari,  o‘qituvchi  va  talaba  o‘rtasidagi samarali  muloqotning,  metodik  yondashuvlar,  pedagogik  texnikalar  va  innovatsion o‘qitish  usullarining  lingvistik  ko‘nikmalarni  shakllantirishdagi  roli  o‘rganiladi. Shuningdek,  o‘qituvchining  motivatsiya  berish,  talabaning  nutqiy  faoliyatini  faol tarzda  qo‘llab-quvvatlash  va  talaba-o‘qituvchi  munosabatlarini  ijobiy  tashkil  etish orqali lingvistik kompetensiya darajasini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.