BOBURIYLAR IMPERIYASINING UNIFORMALOGIYASI. IJTIMOIY VA MADANIY JIHATLAR TIMSOLIDA - Xolmirzayeva Mushtariybegim; I. Xudoynazarov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  hind  va  temuriy  sulola  vakillari madaniyatlarining  qorishmasi  bo‘lgan  kiyinish  tarzi  va  kiyim  turlari  haqida  so‘z boradi. Maqolada hukmdor ayollar, malikalar va saroy a’zolarining kiyimlariga alohida e’tibor  berilgan,  ular  kiyim-kechak  orqali  ijtimoiy  maqom  va  hokimiyatni ifodalashgan. Boburiylar imperiyasi davrida keng tarqalgan muslin matolari, pai-jama, turban, zargarlik buyumlari, poyabzal va bosh kiyimlar madaniyatlararo o‘zgarishlarni aks  ettiradi.  Shuningdek,  kiyim-kechaklar  orqali  turkiy  va  hindiy  madaniyatlarning o‘zaro  ta’siri  va  birlashuvi,  zardo‘ziy  naqshlar,  kiyimlar  dizayni  va  bezatish uslublaridagi farqlarni ham ko‘rsatib o‘tadi. Maqola ikki madaniyatning sintezi sifatida kiyim-kechaklarning tarixiy va madaniy ahamiyatini ta’kidlaydi.