BOLA HUQUQLARINI XALQARO HUQUQIY HIMOYA QILISH - Bozorova Elmira (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqola  doirasida  muallif    Bola  huquqlarini  xalqaro huquqiy  himoya  qilishning  ahamiyati,  bola  huquqlarini  himoya  qilishga  doir  qabul qilingan  xalqaro  huquqiy  hujjatlar  tavsifi  va  ushbu  huquqni  taminlashni  amalga oshiradigan xalqaro tashkilot va organlarning ahamiyatini yoritib bergan. Shuningdek  maqolada  bola  huquqlarini  va  qonuniy  manfaatlarini  himoya  qilishda  O’zbekiston siyosati va milliy qonunchiligini statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan.