KRIPTOGRAFIYA TARIXI: QADIMGI SIVILIZATSIYALARDAN ZAMONAVIY ALGORITMLARGACHA - Ne’matova Hayitxon Nodirbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kriptografiyaning tarixi ko‘rib chiqilgan. Ushbu maqolada  yana  Misr,  Mesopotamiya,  Sparta,  Hindistondagi  kriptografiya  usullari haqidagi  ma’lumotlar,  Vizener  shifrini  qo’llash,  Leon  Albert  diski  haqida  umumiy ma’lumotlar berilgan. Vizener shifrini C# dasturlash tilidagi dasturi.