TIJORAT BANKLARI KREDIT PORTFELI SIFATINI OSHIRISH YO'LLARI - Boltaboyev Javlonbek Nurali o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hozirgi globallashuv va iqtisodiy o‘zgaruvchanlik davrida tijorat banklarining kredit  portfelini  boshqarish  va  uning  sifatini  oshirish  dolzarb  masalalardan  biri hisoblanadi. Kredit portfeli bankning moliyaviy barqarorligi va daromadlilik darajasini belgilovchi  asosiy  omillardan  biri  bo‘lib,  uning  samaradorligini  ta’minlash  bank faoliyatining  muvaffaqiyatiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Kredit  portfeli  bankning resurslarini samarali boshqarish, kredit xavflarini minimallashtirish va mijozlar bilan munosabatlarni rivojlantirish uchun muhim vosita hisoblanadi.