YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA AGROBIZNES KORXONALARIDA INNOVATSION BOSHQARISH JARAYONLARINI TAKOMILLASHTIRISH O‘ZBEKISTONNING VILOYATLARI MISOLIDA - Xo‘jamova Latofat Asadullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  O‘zbekistonda  yashil  iqtisodiyotga  asoslangan  agrobiznesni boshqarishning  takomillashuvi,  ayniqsa,  innovatsion  texnologiyalar  va  boshqaruv usullarini  joriy  etish  bilan  bog‘liq.  Yashil  iqtisodiyot  tamoyillarini  qo‘llash,  atrof-muhitni muhofaza qilish, resurslardan samarali foydalanish va iqtisodiy barqarorlikni ta'minlashni  maqsad  qilgan.  Agrobiznes  korxonalarida  innovatsion  boshqarish jarayonlarini  takomillashtirish,  nafaqat  iqtisodiy  samaradorlikni  oshirish,  balki ekologik  muammolarni  hal  qilishda  ham  muhim  rol  o‘ynaydi.  O‘zbekistonning viloyatlari misolida bu jarayonlarni qanday amalga oshirish mumkinligi haqida so‘z yuritamiz.