YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIGA AGROBIZNES KORXONALARINI BOSHQARISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Xo‘jamova Latofat Asadullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Yashil iqtisodiyot sharoitida agrobiznes korxonalarini boshqarish masalasi  zamonaviy  iqtisodiyotda  katta  ahamiyat  kasb  etmoqda.  Yashil  iqtisodiyot ekologik  barqarorlikni,  resurslardan  samarali  foydalanishni, iqtisodiy  rivojlanish va ijtimoiy farovonlikni muvozanatlashni maqsad qilgan iqtisodiy model sifatida ko'rib chiqiladi. Ushbu modelning asosiy maqsadi – ekologik muammolarni hal qilish bilan birga,  iqtisodiy  o'sishni  ta'minlash  va  ijtimoiy  rivojlanishni  rag'batlantirishdir. Agrobiznes sohasida yashil iqtisodiyot tamoyillarini qo'llash, asosan, qishloq xo'jaligi mahsulotlarini ishlab chiqarish, qayta ishlash va tarqatish jarayonlarida ekologik toza va barqaror usullarni ishlab chiqishni talab qiladi.