MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR MANTIQIY FIKRLASH JARAYONINI RIVOJLANTIRISH - Asqarova Dilorom Qurbonova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar uchun mantiqiy fikrlashni  rivojlantirishning  muhim  xususiyatlarini  va  ularning  intellektual rivojlanishida  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Ushbu  jarayon  bolalarning  keyinchalik maktabdagi muvaffaqiyatlari, kundalik hayotdagi masalalarni hal qilish qobiliyati va o‘ziga  bo‘lgan  ishonchini  oshirishga  yordam  beradi.  Biz  maktabgacha  yoshdagi bolalarda mantiqiy fikrlashni rivojlantirishning muhim va eng ahamiyatli  jihatlarini alohida e’tirof etdik. chunki maktabgacha yoshdagi bolalar uchun mantiqiy fikrlash jarayoni  nima  uchun  muhim  xususiyatlardan  biri  ekanligini  ta’lim  va  tarbiya jarayonlarida judda ko’p e’tirof etishgan.