BOLALARDA KUCHLI IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Xolmirzayeva Barno Qayumjon qizi; Umarova Nazokat Rustamjon qizi; Xamraqulova Gulxumor Odiljon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  bolalarda  kuchli  immunitetni  shakllantirishning  muhim usullari  va  omillari  tahlil  qilinadi.  Bolalar  organizmining  tabiiy  himoya  tizimini mustahkamlash  uchun  sog‘lom  ovqatlanish,  jismoniy  faollik,  gigiyena  qoidalariga rioya  qilish,  shuningdek,  vaksinatsiyaning  ahamiyati  yoritiladi.  Tadqiqot  shuni ko‘rsatadiki, immunitetni mustahkamlashning kompleks yondashuvi bolalarni ko‘plab kasalliklardan himoya qiladi va sog‘lom rivojlanishga yordam beradi.