BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING OʻZLASHTIRISH JARAYONIDA VUJUDGA KELADIGAN QIYINCHILIKLARNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - O'tayeva Muxayyo Nuriddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ta`limning  mazmuni  o`quvchining  bilimlarini  egallashga qiziqishi o`z aqliy mehnat natijasidan qanoatlanish hissi bilan uzviy bog`liqdir. Bu his o`qituvchining  rag`batlantirish  bilan  amalga  oshiriladi  va  o`quvchida  samaraliroq ishlash  moyili  istagini  shakllantiradi.  Bolada  paydo  bo`lgan  faxrlanish  o`z  kuchiga ishonch hisslari bilimlarni o`zlashtirish va malakalarini rivojlanishiga xizmat qiladi. Kichik  maktab  yoshidagi  bolalarni  o`qitish  jarayoni,  o`quv  faoliyatining  asosiy kamponetlari: O`quv vaziyatlari, o`quv harakatlari, nazorat etishi va baholash bilan tanishtirishdan boshlanadi. Bu borada barcha predmetli harakatlar aqliy rivojlantirishga qulay bo’lgan sharoitda amalga oshirilishi juda muhim.