SPORT USLUBINING MODA SANOATIGA TA’SIRI - Islomova Farodisabonu Zafar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada sport uslubining  zamonaviy  moda  sanoatiga ta’siri o‘rganilgan. Sport uslubi nafaqat kundalik kiyinish madaniyatida, balki yuqori moda  brendlarining  kolleksiyalarida  ham  o‘z  aksini  topmoqda.  Tadqiqotda  sport kiyimlari  va  aksessuarlarining  moda  sanoati  uchun  iqtisodiy,  madaniy  va  estetik jihatlari  tahlil  qilingan.  Zamonaviy  texnologiyalar,  brend  strategiyalari  va iste’molchilar talabining sport uslubining rivojlanishidagi roli alohida ko‘rib chiqilgan.