FOLKLOR VA ZAMONAVIY MADANIYAT - Abdurahimidova Parizoda Obid qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  folklor  va  zamonaviy  madaniyat  oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlikni tahlil qiladi. Unda folklorning zamonaviy sanʼat va madaniyatdagi roli, uning qayta talqini hamda madaniy meros sifatida saqlanishi masalalari yoritilgan. Shuningdek, xalq ijodi unsurlarining zamonaviy kino, adabiyot va musiqa sohalarida aks  etishi  oʻrganiladi.  Maqolada  folklorning  yangi  avlod  maʼnaviyati  va  estetik tarbiyasiga taʼsiri ham koʻrib chiqiladi.