OʻZLASHMALARNING LEKSIKOGRAFIK TAHLILI - Otabek Shukurov; Gulsevar Xamidova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada  oʻzlashma  soʻzlarning  leksikografik  tavsifi  va  ularni  oʻzbek  tili leksikasiga kiritish masalalari tahlil qilingan. Yangi oʻzlashmalarni oʻquv lugʻatlariga xalqaro  leksikografik  tajribalar  asosida  kiritish  boʻyicha  tavsiyalar  berilgan. Shuningdek, oʻzlashmalar tilning leksik boyligini kengaytiruvchi manba sifatida talqin qilingan.