INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING PAYDO BO’LISHIDA METONIMIYANING O’RNI - Alibekov Doniyor Nurmamatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Tilning ekspressiv vositalari, yoki uslubiy (stilistik) vositalar har qanday tilning o’ziga xos bezagi sanalib, ular tilning lug’at tarkibining rang-barang bo’lishi uchun xizmat  qiladi.    Bunday  til  vositalariga  metafora,  o’xshatish,  sinekdoxa,  litota, giperbola, jonlantirish singari turli uslubiy vositalar orasida alohida ahamaiyat kasb etuvchi metonimya ham kiradi Mazkur vositalar asosan tilning semantik, strukturaviy hamda  funktsional  jihatlarini  o’rganishni  o’z  oldiga  asosiy  vazifa  sifatida  qo’yadi. Shunday til vositalilardan bo’lgan metimiya frazeologik birliklarni paydo bo’lishida alohida o’ringa ega. Mazkur maqolada ingliz va o’zbek tillarida frazeologizmlarning paydo bo’lishida metonimik ko’chishning o’rni haqida fikr yuritiladi.