BUXGALTERIYA HISOBINING TASHKIL ETISH XUSUSIYATLARI - Abdullayev Jamshid (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Buxgalteriya  hisobi  har  qanday  tashkilotning  moliyaviy faoliyatini  boshqarish  va  nazorat  qilishda  muhim  ahamiyatga  ega.  Tashkilotning moliyaviy holatini, daromad va xarajatlarni, aktivlar va majburiyatlarni hisobga olish va  tahlil  qilish  imkonini  beruvchi  buxgalteriya  hisobi,  tashkilotning  muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi uchun zaruriy vositadir. Buxgalteriya hisobini tashkil etish jarayoni bir qator xususiyatlarga ega bo'lib, bu xususiyatlar tashkilotning moliyaviy faoliyatini samarali boshqarish uchun zarurdir.