QANDLI DIABET KASALIGIDA DIAGLIZID MR DORI VOSITASINING DOZALARI VA NOJO‘YA TA‘SIRLARI - Sharobidinov Islombek Parpiyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Qandli  diabetning  II  tipi:  glyukozaning  darajasini  faqat  parhez,  jismoniy mashqlar yoki tana vaznini kamaytirish bilan meʼyorlashtirishning iloji boʼlmaganida, qondagi  glyukozaning  pasaytirish  va  nazorat  qilish.  Qandli  diabetning  II  tipi asoratlarini oldini olish: makro- va mikrotomirli asoratlarning xavfini, xususan yangi holatlar yoki nefropatiyani yomonlashishini kamaytirish uchun qoʼllanadi.