TAYYORLOV GURUH TARBIYALANUVCHILARINI FASILITATOR SIFATIDA SAVODXONLIKKA O’RGATISH - G.Yakubova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  tayyorlov  guruh  tarbiyalanuvchilarini savodxonlikka o‘rgatishda fasilitatorlik yondashuvi qo‘llanilishining nazariy va amaliy asoslari  tahlil  qilinadi.  Fasilitatorlik  metodining  bolalar  o‘z  bilimlarini  mustaqil ravishda shakllantirishiga, o‘qish va yozish malakalarini rivojlantirishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi.  Shuningdek,  interaktiv  o‘yinlar,  innovatsion  ta’lim  texnologiyalari  va zamonaviy pedagogik yondashuvlardan samarali foydalanish usullari bayon etiladi.